Normativa

PUNTUACIONS
- Les puntuacions a la taula de classificació quedaran registrades de la següent format:

. Victòria: 3 punts.
. Empat: 1 punt per cada equip.
. Derrota: 0 punts.

*en cas d'empat a la classificació entre dos equips es mirarà el resultat d'enfrontament directe, si hi ha empat entre tres equips o més llavors el goal-average.

En el cas de les rondes finals en cap cas s'eliminarà a l'equip que perdi sinó que aquest passarà a jugar a la fase de consolació i el que ha guanyat anirà a la fase directe.

SANCIONS

- Targeta vermella directa: Jugador expulsat del partit (no pot ser substituït) i 1 partit de sanció mínim depenent del motiu de l’expulsió (l’àrbitre anotarà a l’acta tots els fets que s’hagin produït i l’organització serà qui prendrà la decisió pel que fa a la sanció).

- 2 targetes grogues: Targeta vermella i expulsió del partit.


L’alineació per part d’un equip d’un jugador sancionat a l’acta del partit, comportarà la pèrdua d’aquell partit i, a més, la pèrdua de 3 punts a nivell de classificació.


AJORNAMENT DE PARTITS
- Cada equip podrà ajornar un màxim d’un partit per ronda (fase de la competició) per motius personals. Aquest ajornament s’haurà de fer amb una antelació de 2 dies a la data en que es disputa el partit i quedant entesos directament els dos responsables d’equip per posteriorment informar a l’organització; en cas que no es compleixi aquest termini i s’intenti ajornar un partit amb menys antelació, l’organització li donarà el partit per perdut amb un resultat de 0-3.

- Els partits no poden ser modificats del seu horari establert en el calendari de competició. En cas de condicions meteorològiques adverses (que no es pugui garantir el desenvolupament del partit amb normalitat), l’àrbitre tindrà la última paraula sobre la disputa o no del partit (coneixent l’opinió dels equips implicats).

*En aquest cas, també pot ser que l’organització prengui la decisió amb antelació després d’haver comprovat l’estat del terreny de joc. Si fos així, els equips s’avisarien amb la màxima antelació possible.NORMES ESPECÍFIQUES DE JOC
Els partits del campionat es regiran pel reglament de Futbol-7 del Consell Esportiu del Gironès, excepte l’apartat que fa referència a la durada del partit.

Com a aspectes bàsics a tenir en compte destaquen:

- Temps de joc: Es jugaran dos parts de 25 minuts sense aturar el temps, amb 5 minuts de descans entre parts.

- Punt de penal: Totes les faltes produïdes des de dintre l’àrea seran sancionades amb penal i seran efectuades des d’aquest punt.

- Línia de fora de joc: Els fores de joc es marcaran a través de les línies marcades per aquest fi.

- Cessió al porter: en cas que es produeixi una cessió voluntària de la pilota al porter del mateix equip amb les extremitats inferiors, es donarà servei de cantonada a favor de l’equip contrari.

- Canvi de jugadors: Es podran realitzar tants canvis com l’equip cregui necessaris. Aquests canvis es podran realitzar sense previ avís a l’àrbitre sempre i quan la pilota estigui aturada. Per realitzar el canvi el jugador que ha d’entrar al terreny de joc haurà d’esperar a que el jugador substituït hagi traspassat completament la línia del terreny de joc. Si el jugador entra abans, serà sancionat amb targeta groga.

FITXATGES PUNTUALS, BAIXES I NOVES INCORPORACIONS:

Si un equip, un dia puntual, li falta algun jugador per arribar a fer l'equip ja que te baixes es pot fer una incorporació puntual per no haver d'anular el partit, sempre i quan es comuniqui abans a l'organització amb el DNI del nou jugador per l'assegurança. L'organització ho posa a l'acta, si l'acte no ho reflecteix i aquest jugador juga i l'altre equip es queixa serà alineació indeguda i l'equip afectat rebrà els tres punts. Evidentment si es fes mal tampoc estaria cobert.

Si un equip te un jugador de baixa de llarga durada i el vol reemplaçar per un altre jugador s'ha de comunicar a l'organització ja que canviarà el nom a les actes de partit, també s'ha de donar el DNI del jugador substitut . Aquest jugador, agafarà el lloc de baixa del jugador lesionat, quan aquest torni, l'altre ja no podrà jugar.

Per una nova incorporació d 'un jugador nou a l'equip també s'ha de comunicar a l'organització, amb nom i DNI, aquesta li comptarà la part proporcional dels mesos de competició i haurà de fer l'ingrès corresponent de la part proporcional, evidentment, també sortirà a les actes un cop estigui inscrit i pugui jugar.

Es recomana als equips ser un minim de 10 jugadors i un màxim de 15.


Reunió que es va fer amb els capitans a inici de temporada:
-      1    Està dit a recepció i manteniment que ara al principi es regui sempre el camp, mes cap a l’hivern si ja esta bé no cal, a la primavera tornar-hi.
-       2 A recepció hi ha camisetes de color vermell, de color blanc i petos nets per si us trobeu un dia dos equips amb el mateix color. (us passaré la graella amb equipacions i contacte capitans)
-          3 Tots ja teniu la pilota i l’heu de portar durant els partits, a la recepció n’hi ha alguna de recanvi, si s’us trenca molt aviat, comenteu-m’ho.
-          4 Per fires Girona es una setmana molt rara el 29 octubre festa i el 1 i 2 festa i farem tota la setmana de parada, servirà per recuperar partits.
-          Aviat us passaré calendari fins a Nadal intentant respectar al màxim totes les peticions de jugar (dies, hores)
-          Ara, durant la lligueta de Champions, hem decidit NO parar quan hi hagi Barça / Madrid, un cop s’arribi a vuitens etc... si que pararem per veure els partits.
-          He parlat amb tots els arbitres, intentaran buscar l’equilibri i la màxima igualtat, tot i així, son ells els que decideixen i veuen les jugades. Com ja vaig dir demano: Màxim respecte dintre la competitivitat del torneig.
-          Recordeu: Pagaments durant octubre (per qualsevol cosa m’ho comenteu)
-          Teniu assegurança a la Clínica Onyar (Avisar-me abans per fer parte mèdic)
-          Cada jornada us actualitzaré la classificació i golejadors (us ho passaré per correu / watsapp/ blog i cartellera)
-          He trobat algun cas d’algun jugador que NO estava inscrit a les ACTES, amb això seré molt estricte per dos motius: 1. Si aquest jugador es fes mal NO constaria en actes i no tindrà dret a servei mèdic. 2. Es una falta de respecte per l’altre equip i els punts seran impugnats i aniran per l’altre equip.
-          Si un dia aneu molt justos de jugadors... no passa res per un dia avisar-me i per NO suspendre el partit, portar un jugador, sempre i quan estigui degudament anotat a l’acta.
-          Si un jugador es vol incorporar a ½ temporada se li comptarà la part proporcional. (avisar per les actes)
-          Si un jugador es fa mal i n’entra un altre al seu lloc, el mateixos jugadors es posen en contacte i es posen d’acord i no cal pagar res de nou (avisar per les actes)